ahtate.ru

Opica je nosiac. Život opice s veľkým nosom

Návyky opícV prírode existuje veľké množstvo opíc s úžasnými názvami a vonkajšími prvkami. Môžete si napríklad vziať opičku nazývanú nosach alebo kahau. V preklade z gréčtiny je "proboscis" kmeň. Je ľahké odhadnúť, že predstavitelia tohto druhu vystupujú s dlhým nosom, ktorý u niektorých jedincov dosahuje pôsobivé veľkosti.

Často je to tak dlho, že pri jedle existujú rôzne problémy a problémy. V dôsledku toho musí opica držať jedlo s jednou rukou a druhá s takou dôstojnosťou. Tieto jedinečné malé zvieratá sú na pokraji vyhynutia, a tak boli prinesené do Červenej knihy. Zvážte kľúčové črty životného cyklu opice, vlastnosti vzhľadu, správania a reprodukcie.

Obsahuje nosacha

Monkey nosach často v porovnaní s mužom, ktorý rada zneužíva alkoholické nápoje, takže sledovanie zvierat veľmi zábavné. Stačí sa pozrieť na to, ako muž sedí v uvoľnenej póze s rukami bezvládne na kolenách, a beztvaré nos vynechané visí nad bacuľaté, ako sme ju nazývajú "pivné" brucho.

Habitat opícVeľký nos - dôstojnosť mužov, ženy je oveľa menšia. Zástupcovia mužov často 10-centimetrová "dôstojnosť". Ak sa opice rozhnevá, nos sa stáva veľkým a červeným. Ženy a mladí ľudia nemajú taký červený ornament. Vo väčšine prípadov sú ich tipy špinavé.

Nosic opice je stredne veľké, s chvostom ako celé telo, ktoré je zvyčajne 70-75 centimetrov. Hmotnosť dospelého muža dosahuje 20 kilogramov, zatiaľ čo u žien nepresahuje 10 kilogramov.

Chrbát dospelých opíc je pokrytý hustými, ale krátkymi vlasmi s červeno-hnedou, jasne oranžovou, fhnedo-hnedá alebo tehla-červená farbu. Na hrubom bruchu je svetlošedá alebo žltkastá srsť. Muž od samíc sa vyznačuje nielen dlhým nosom, ale aj prítomnosťou krásnej hrivy na chrbte.

Vlastnosti životného cyklu. rozloha

V priebehu rokov bol ostrov Borneo považovaný za jedno z najúžasnejších miest, kde sa desiatky tisíc turistov teší a vychutnávajú pôžitky z miestnej flóry a fauny. Krajiny tohto zariadenia fascinujú jeho neuveriteľnú krásu a voľne žijúcich živočíchov. V deštných pralesoch Borneo existuje veľa unikátnych zvierat, ktoré žijú len tu a nikde inde. Opice nosy nie sú výnimkou.

Je známe, že tieto zvieratá sa nachádzajú iba v Malajzii a značná časť z nich sa sústreďuje na ostrove Borneo. Nemajú žiť na vrchole viac ako dvesto metrov nad morom, takže najčastejšie opice sa nachádzajú v mangrovových a dvojkarpatských lesoch. Často sa zvieratá nachádzajú na plantážach Hevea.

Nosachi - vzácny druh opícPrvý názor o správaní nosných opíc môže byť klamný. Mnohí sú presvedčení, že takéto zvieratá sú silné a pomaly sa pohybujúce, ale v skutočnosti je všetko ďaleko od toho. Stačí sa na ne pozerať pri skákaní z jedného stromu do druhého, hojdať sa na konáre atď.

Každodenné starosti začínajú nosoch poobede a ich každodenný deň končí po západe slnka. Spiace zvieratá na stromoch, ktoré nájdu skôr pri rieke.

V jednej skupine opíc s veľkým nosom môže byť desať až tridsať zvierat. Vodcom balenia je dospelý muž, v háriu ktorého je 8 až 10 žien. Zvyšok rodiny - sú to deti a dospievajúci, nedosiahli sexuálnu zrelosť. Keď opice roste a je pripravená k párovaniu, musí opustiť rodinu a ísť hľadať ženu. Často sa v škole stretávajú len muži, ktorí nemohli nájsť svoj harém.

Priemerná priemerná dĺžka nosu kosatca trvá 20 rokov. Všetko závisí od životných podmienok a jedla.

Čo je zahrnuté v strave opice nosach?

Opice nosac sa živí širokou škálou potravín. Najčastejšie vo svojej strave sú:

  • ovocie;
  • opustí;
  • mladé výhonky;
  • kvety.

Podľa štatistiky pripravenej vedcami nosachi používajú asi 47 druhov rastlín.

Nosed opice môže byť považovaná za dospelého a pripravená na párenie na dosiahnutie puberty. Spravidla sa to stane vo veku jeden a pol roka. Počas obdobia párenia samica demonštruje svoju pripravenosť s charakteristickým výbežkom pery, trasením hlavy a zobrazením jej pohlavných orgánov.

Tehotenstvo žien môže trvať asi šesť mesiacov, po ktorom porodí pôvabné dieťa s modrou papuľou a nosom. Až sedem mesiacov samica kŕmi dieťa mliekom. Potom, čo je dieťa exkomunikované od materského prsníka, stále je naďalej blízko svojej matke na nejaký čas.

Miziaci druh

Ako sa opice šíria?Ako už bolo uvedené vyššie, nosy sú na pokraji úplného vyhynutia, čo je spôsobené masívnym odlesňovaním tropických pralesov, prosperitou pytliactva a klimatickými zmenami. basic sa nachádza nos nosa len na ostrove Borneo a na niektorých malajských ostrovoch. Organizácie na ochranu prírody dnes vynakladajú veľké úsilie na ochranu tohto zvieraťa pred úplným vymieraním. Podľa vedcov v súčasnosti počet druhov sotva dosiahne tritisíc jedincov.

Hlavným dôvodom tejto katastrofickej situácie je ľudská aktivita. V súčasnosti dochádza k rýchlemu zmiznutiu tropických lesov. A ak v nedávnej minulosti bol celý ostrov Borneo pokrytý mangrovami a dažďových pralesov, teraz sú prakticky vymazané z tváre Zeme alebo sú v strašnom stave. Treba poznamenať, že pred sto rokmi bol ostrov ostro osídlený, takže nosachi prechádzali cez celé stádo. Teraz sa všetko veľa zmenilo. Po príchode ľudí počet bažin výrazne klesol a lokalita opíc sa znížila.

Zaujímavé fakty o živote opíc

Nosech je jasná opica s dlhým nosom, ktorá vedie veľmi zaujímavý životný štýl. Ak to pozorujete v prirodzenom prostredí, môžete zistiť veľa fascinujúcich faktov. Niektoré z nich sú navrhnuté nižšie:

  1. Nosachi nádherných plavcov. Sú schopní plávať pod vodou až do 20 metrov, najmä pokiaľ ide o nájdenie jedla. Často opice musia plávať rieky a iné nádrže;
  2. Na rozdiel od iných príbuzných, opice sa prakticky nedotýkajú osoby a hľadajú miesta bývania ďaleko od známok ľudskej činnosti;
  3. Nosachi vždy žil v blízkosti nádrží, čo je vysvetlené vysokým obsahom minerálov a solí v okolitej pôde. Rastliny, ktoré rastú vo veľkej vzdialenosti od nádrže, nie sú vhodné na konzumáciu zvierat;
  4. Preložené z miestneho jazyka Domorodé ostrovy Borneo, nosachi nazývané "holandská opičia. Faktom je, že miestni obyvatelia si všimli zaujímavú podobnosť opíc s holandskými kolonialistami.
Delež v družabnih omrežjih:

Podobno