ahtate.ru

Habitat a vzhľad vtákov

Bird SiskinBird of chih sa nachádza prakticky na všetkých územie

Európe a Ázii, Žije tiež v južnej a severnej Amerike. Oblasť tohto druhu sa rozprestiera takmer na Sachalin a Primorye. Existujú aj vtáky v Írsku a Škandinávii. V strednej Sibíri prakticky neexistuje chizhi, aj keď sú miesta na bývanie. To možno vysvetliť trvaním zimy a skutočnosťou, že rastlinné druhy v taigy tvoria pre tento druh vtákov kŕmnu základňu pomerne nepatrného druhu.

Sizh patrí

  1. Trieda-Birds.
  2. Odlúčenie je nepríjemné.
  3. Rodina - navijak.
  4. Rhode Stehlík.
  5. View-Czyż.

Leto v južných oblastiach Ruska celkom vzácny hosť. Ale na severe takmer na hranice, začiatok ihličnatých lesov, tento malý vták možno nájsť pomerne často. Tento druh je usadený na Kaukaze a Zakaukazsku. Je to spôsobené relatívne teplým podnebím a prítomnosťou horských zmiešaných lesov, kde sa samotní vtáci cítia skvelo.

Distribuovaný chizik v lesných oblastiach takmer do mora Okhotsk. Za Uralmi sa môže nájsť vták až do zemepisnej šírky mesta Tomsk.

V Primorye a Sakhalíne, ako aj v niektorých oblastiach oblasti Amur, kde sa nachádzajú zmiešané ihličnaté listnaté lesy, Môžete sa tiež stretnúť s vtákmi tohto druhu.

Na akejkoľvek časti tohto obrovského územia žije tento vták prakticky nezmenený. Preto v tomto vtáctve neexistuje geografický poddruh.

Žijú v malých kŕdľoch 5-8 jedincov, ale s hniezdnym obdobím sú rozdelené na dvojice. To sa živí sizhenkov semená stromov a rôzne byliny, obličky, mladé výhonky rastlín, rovnako ako hmyz. Uprednostňuje osivo olše a brezy.

vzhľad

Krása prírody-Bird-ČižhVták chih je jedným z najmenších vtákov žijúcich v európskych lesoch. Dĺžka dospelého tela je približne 10 až 12 cm. Hmotnosť zvyčajne nepresahuje 14 gramov. Perie žien má diskrétnu svetlošedú a žltú farbu. Na rozdiel od žien majú samci elegantnejší vzhľad. Žlté perie s olivovým odtieňom. Krídla, chvost a čiapka na hlave sú namalované jasne čiernou farbou. Na krku je miesto rovnakej farby. Líca a prsia majú výrazný žltý odtieň. Kurča má krátky kužeľovitý zobák. S takým zobákom vták ľahko extrahuje hmyz z kôry stromov a tiež veľmi rýchlo extrahuje semená z kužeľov.

Napájanie

Hlavné jedlo jedincov tohto druhu pozostáva z:

  • Obličky stromov.
  • Semená stromov a tráv.
  • Hmyzu.
  • Mladé výhonky rastlín.

hniezdenia

Vzhľad vtáčieho siskínuVták Čižových plemien v ihličnatých lesoch uprednostňuje smrekové lesy s prísadou jelša a brezy. Ak chcete vybudovať hniezdo, vyberte ľahké oblasti lesa (čistenie, črepiny, blízkosť riek a potokov). Hniezdo sa snaží umiestniť hniezdo vysoko nad zem, uprednostňuje staré jedle.

Hniezdo chihuik je konštrukcia tenkých vetvičiek, s prímesou lišajníka a machu. Miesto na kladenie vajíčok, vták vytiahne chumáčom a mäkkou trávou.



Podľa jeho polohy a veľkosti je hniezdo chizhy ťažké zameniť s hniezdením iných druhov vtákov. Len korolev, môže nájsť hniezdo aj vysoko na ihličnatých stromoch a stavať hniezda malých rozmerov, ako je chizha. Ale hniezdo kráľa, nachádza sa častejšie, na okrajoch konárov a je v zavesenej polohe. Hniezdo siskínu sa zvyčajne nachádza na dne pobočiek a vizuálne vyzerá trochu drobivý.

Oba vtáky sa podieľajú na stavbe hniezda, ale ak žena väčšinou stavia hniezdo, muž dostane len materiály potrebné na to.

Samica chytí päť alebo šesť vajec počas 12-13 dní. Vajcia v murive môžu byť rôzne farby a veľkosti. Najčastejšie je farba vajec svetlomodrá so zelenkastým odtieňom a na tomto pozadí sú rôzne škvrny a škvrny hnedej farby.

Objavené nestuložky, čerešne kŕmia hlavne hmyzom, uprednostňujú vošky a húsenice motýľov. S veľkým potešenie vtákov je vyladené čerstvé mladé výhonky rastlín, ako aj púčiky a mladé výhonky. V zmäkčenej podobe je táto rastlinná strava zahrnutá do stravy tak mladých, ako aj dospelých jedincov.

Po narodení sú kurčatá ešte stále pod starostlivosťou svojich rodičov asi dva týždne. Na konci približne tohto času, kurčatá lietajú z hniezda a majú nezávislý život.

V strede pása môže chihu hniezdiť až dvakrát v teplej sezóne. V polovici leta sa už narodili až 8 mladých chizhikov. Koncom augusta sa chizhi začínajú rozširovať do stád a môžu dosiahnuť niekoľko stoviek kusov.

prezimovanie siskins

Vtáky zo SiskinowKu koncu septembra sa ichi zhromažďujú vo veľkých kŕdľoch, aby lietali na juh, bližšie k teplému podnebiu. V zime sa kŕdle chizhi nachádzajú na zemepisnej šírke Krymu. Vtáky, hniezdiace v ďalších severných oblastiach, môžu zimovať na zemepisných šírkach Kyjeva a Charkova.

V zriedkavých prípadoch, ak v biotopoch nemrznúce vodné nádrže, kde je k dispozícii minimálne množstvo jedla, vtáky môžu zostať na tomto mieste na zimu. A tiež sezónne pohyby čaju priamo závisia od množstva krmiva (semená brezovej, jelša a smreka). Úzke usporiadanie zimoviska prispieva k tomu, že v marci sa v strede pása objavuje vták. A so začiatkom apríla to možno vidieť na hniezdnych miestach, na šírku moskovského regiónu.

Delež v družabnih omrežjih:

Podobno