ahtate.ru

Ľadové medvede: ich biotop a všeobecné charakteristiky

Popis predátora ľadového medveďaĽadové medvede sú veľmi pekné a majú svoju osobitú eleganciu a milosť. Avšak, ako je známe, nie je ľahké ich spĺňať, len v zoologických záhradách. Záležitosť spočíva v tom, že títo predátori žijú na najodľahlejších územiach Arktídy a žijú sami.

V tejto chvíli sú ľadové medvede sú jedným z najohrozenejších zvierat, pretože na nejakú dobu boli obzvlášť populárne medzi pytliakmi a zničil desiatky alebo dokonca stovky. Okrem toho treba poznamenať, že ľadové medvede sú jedinečné ukazovatele, ktoré pomáhajú monitorovať stav našej krajiny.

Ľadové medvede: všeobecná charakteristika

Ak veríme v najnovšie štúdie, potom predkovia bielych predátorov boli hnedé medvede. Tieto zvieratá sú veľmi staré a narodili sa pred šiestimi miliónmi rokmi. Na rozdiel od svojich predkov sa dokonale cítia vo vode a sú vynikajúcimi plavcami.

Tieto zvieratá patria medzi najväčších predátorov na zemi. Habitus ľadových medveďov je Arktída. Vysoká prispôsobivosť k nízkym teplotám a schopnosť žiť bez jedla dlhý čas im umožňuje prežiť v takých krutých podmienkach. Ako už bolo spomenuté vyššie, polárne medvede žijú na rozdiel od iných druhov medveďov.

Znakom je prítomnosť veľmi citlivý čuch a sluch, čo im umožňuje loviť tulene, ktoré sú kľúčovým prvkom stravy týchto predátorov.

Ľadové medvede rozdelená na dve desiatky subpopulácií, ktorých mená závisia od biotopu predátorov.

Koľko vážia polárne medvede? Váha mužov sa pohybuje od 300 do 600 kilogramov. Ženy vážia oveľa menej - zo sto päťdesiat na tritisíc kilogramov. Žijú dlho. V prirodzenom prostredí osemnástich až dvadsiatich piatich rokov boli však registrované jedinci, ktorých vek dosiahol tri desaťročia. V zajatí najdlhšia život medveďa bol štyridsaťdva rokov.

Kde žije ľadový medveď?

Ako medveď lovíĽadové medvede sa nachádzajú v celej Arktíde. Žijú na miestach, kde je pre nich najvhodnejšie loviť, reprodukovať a tam, kde je príležitosť vybudovať jaskyňu, v ktorej sa cítia chránené, môžu sa zahriať a zdvíhať svoje mláďatá. V tých oblastiach, kde sa pozoruje populácia krúžkových tuleňov, sa pozoruje väčší počet jedincov.

Rovnako pohodlné cítiť tieto zvieratá aj na zemi a pod ľadom. Môžu plávať viac ako sto päťdesiat kilometrov od zeme. V súčasnosti sa najväčší počet medvedíkov, asi štyridsať percent, nachádza v severnej Kanade.

Prežitie polárnych medveďov je pomerne vysoké: ich zásoby tukov a kožušinových teplých zvierat dokonca aj pri veľmi silných mrazoch, o mínus štyridsať stupňov. Je zaujímavé, že medveď medveď má dvojvrstvovú štruktúru, ktorá tiež im pomáha tolerovať mrazy. Uši a chvost majú práve také veľkosti, ktoré podporujú uchovanie tepla. Mimoriadne známym faktom je, že zvieratá majú viac ťažkostí spojených s prehriatím, najmä pri ťažkých brehoch, ako je beh. Ďalšou výhodou z nich sú považované za veľmi húževnatý, dlhé a silné pazúry, ktoré pomáhajú udržiavať zvieratá v ich labky koristi, ktorej hmotnosť môže byť vyššia ako deväťdesiat kilogramov.

Napájanie

Strava tejto predátora je nasledovná:

  • Čo jedia ľadové medvede?tesnenie
  • krúžkové tesnenie
  • morský zajac, je menej obyčajný ako Lahtak
  • beluga
  • mrože
  • narvala

Medveď absorbuje mäso obete iba vtedy, ak je veľmi hladný. Zvyčajne jedia len pokožku a tuk z koristi. S týmto systémom, výživa, živočíšnych pečeň hromadiť obrovské množstvo vitamínu A. infikovať zviera môže zjesť asi osem kilogramov, a v tom prípade je veľmi hladný, potom na dvadsať.



Zvyšky produkcie medveďa sa nestratili, pretože ide o kŕmenie arktických líšt. Ak veľká korisť nemohol pochopiť obsah nesie rôzne druhy zdochliny, môžu ryby zničiť vtáčích hniezd a nie sú proti tomu, aby jesť kurčatá. Niekedy obzvlášť veľké jedlo, napríklad ak niektorí jedinci to šťastie, že sme našli mŕtvu veľrybu, zhromaždiť niekoľko dravcov. Niektorí si myslia, v prípade, že strava obsahuje ľadového medveďa a tučniaky, ale v skutočnosti, tučniaky žijú nie v oblasti, kde žijú ľadové medvede.

V lete sa ľad zvyčajne utiahne alebo topí úplne. Táto situácia ohrozuje predátorov zbavujúcich sa miest, kde sa môžu živiť. Polárne medvede sú nútené ísť na pôst, čo môže trvať až štyri mesiace. Toto je jediný čas, keď veľa jednotlivcov trávi čas spoločne, pokojne odpočíva na brehu, pretože súťažia o jedlo nie je nutné.

Človek, ako lúpež, sú medvede len zriedka, aj keď sa to stane. V skutočnosti tieto zvieratá nie sú mimoriadne agresívne a nebezpečenstvo môže pochádzať iba zo samičiek s potomkami alebo zranenými zvieratami.

Princíp lovu

Lov ľadového medveďaVo väčšine prípadov, predátori Čaká na vzhľad hlavy ich potenciálnej obete z polynya. Akonáhle sa zviera ukáže, číha na neho jednou ranou obrovskú medvediu labky omráčení koristi, nie je jej dáva šancu získať späť, a potom to ťahá na ľad.

Existuje ďalší spôsob lovu. Jej podstatou je obrátenie ľadovej kvetiny, na ktorej spočíva obeť. Najčastejšie ide o mladé a ešte nie posilnené mrože. So silnými jednotlivcami vo vode, medveď nebude schopný ľahko zvládnuť. Niekedy predátor nájde dierky v ľade, cez ktoré tulene dýchajú. Potom sa začal rozširovať svoje mocné údery láb, a potom sa ponorte polovicu tela pod ľadom, chytí korisť s ostrými zubami a vytiahne na povrch.

rozmnožovanie

Ľadové medvede nie sú agresívne a muži v zriedkavých prípadoch môžu bojovať počas obdobia párenia alebo zaútočiť na mláďatá.

Sexuálne dospievajúce ľadové medvede dosahujú šesť - osem rokov svojho života. Ženy dozrievajú rýchlejšie ako muži. Obdobie párenia je od marca do júna. V tejto dobe sa zvieratá zhromažďujú v skupinách a žena môže byť obklopená piatimi alebo viacerými mužmi. Tehotenstvo trvá osem mesiacov.

Na jeseň, bližšie k stredu, samice začnú pripravovať prístrešok pre seba a svoje budúce potomstvo. Zaujímavé je, že si vybrali miesto pre doupěte určitým princípom a ich výber najčastejšie padá na ostrovy Wrangel a Franz Josef Land, kde môže byť súčasne až dvesto stĺpov. Po príchode je pripravený, žena prežíva hibernáciu, ktorá sa predlžuje až do apríla a spadá do obdobia vývoja embrya. Pôrod sa koná ku koncu arktickej zime.

Bear potomkovia sa obvykle skladá z dvoch medveďov, ktorí sa objavujú na tomto svetle úplne bezmocná a veľmi malé. Ich hmotnosť nepresahuje osemsto gramov. Vo veľmi zriedkavých prípadoch môže medveď porodiť štyri mláďatá. V prvom mesiaci života ich potomstvo kŕmi výhradne materským mliekom. V druhom mesiaci otvoril oči, potom o mesiac neskôr, začnú svoje krátke nájazdy von z jamy, a len tri mesiace v rodine aby museli opustiť úkryt a začína svoju dlhú cestu cez zasnežené rozlohy. V priebehu celej cesty, ktorá trvá jeden a pol rokov, matka chráni svoje deti a kŕmi ich mliekom, a potom, čo sa stala nezávislou a opustiť ju.

Problém je v tom, že v živote ženy prináša asi tucet mláďatá, vychádza zo skutočnosti, že produkuje potomkov každé tri roky. A následne aj obyvateľstvo tieto zvieratá rastú veľmi pomaly. Je potrebné vziať do úvahy skutočnosť, že úmrtnosť batoliat je od desiatich do tridsiatich percent.

Zaujímavé fakty

  • Habitus ľadových medveďovMedvede nie sú len veľkí plavci. Sú schopní plávať na obrovské vzdialenosti. Pri dosiahnutí najodolnejšie medveďa možno nájsť zmienku v Guinessovej knihe rekordov: plávala asi sedemsto kilometrov, stráca nielen jednu pätinu svojej váhy, ale aj mláďa.
  • Hmotnosť najväčšieho medveďa, ktorý sa našiel, je tisíc a dva kilogramy.
  • Napriek tomu, že biotopy ľadových medveďov sú extrémne nízke, telesná teplota zvieraťa je až tridsaťdva stupňov.

Delež v družabnih omrežjih:

Podobno