ahtate.ru

Charakteristiky druhu Flying Fly (lietajúce bielkoviny)

Lietajúca légiaJeho vzhľad vyzerá ako obyčajná lietajúca veverička s veveričkou krátkeho veverka. Medzi týmito dvoma druhmi existuje len jeden rozdiel - v bežnej muke, medzi prednými nohami a zadnými nohami je dermálna (lietajúca) membrána. Hraje úlohu tzv. Padáka pri skákaní a umožňuje zvierať ľahko sa pohybovať z jedného stromu do druhého, pomocou prúdenia vzduchu a výberu trajektórie.

Počas letu môže lietať manévrovať v dôsledku namáhania membrány a tiež zmeniť smer o 90 °. Pred vysadením sa zviera zoberie vo vzpriamenej polohe a potom sa prilepí na kmeň stromu so všetkými labkami. Lietajúci proteín môže prekonať vzdialenosti približne 60-70 metrov, čo je v skutočnosti veľmi veľa pre zviera s takými malými rozmermi.

Vo svojej veľkosti, to maličký živočíšne bielkoviny je mierne horšie ako obyčajné. Dĺžka tela môže dosiahnuť 12 až 23 centimetrami, nohy - 3-4 cm chvost - 11-13 cm, hmotnosť - 125-170 gramov. V porovnaní s telom, chvost tohto zvieraťa pomerne veľké a pokryté hustou nadýchané vlny, a malé zaoblené uši a bez kief - iba 18 mm. Hlava je zaguľatená s veľkými vyvalenými očami a čierna. Vysvetľuje to nočný život tohto zvieraťa. Oblasť okolo očí je obklopená čiernym okrajom.

Končatiny lietajúceho veverka sú pomerne krátke a zadné nohy sú dlhšie ako predné končatiny. Drážky ostré a silno zakrivené. Lietajúci proteín má silnejšiu a mäkkú kožušinu než obyčajná veverička. Horné telo má šedo-striebornú farbu, často je hnedý odtieň a dno je zvyčajne biele. V zime je vlna zvlášť svieža a líšia sa od svetlých odtieňov šedej až po tmavú.

habitat

Proteíny prchavéLietajúci proteín ako druh je pomerne rozšírený prakticky po celom lesnom páse Ruska. Na Sibíri sa v západných Sibíriach nachádzajú v lesných lesoch, borovicové lesy a brezové háje uprednostňujú ich biotopy. A tiež sa nachádza na území Fínska, Číny, Kórey, Estónska a Lotyšska. V ihličnatých lesoch je zriedkavé. Prebýva predovšetkým v listnatých a zmiešaných lesoch s dutými stromami. Najčastejšie ide o olše alebo mokré lesy - brezy. Obyčajné veveričky žijú vo vysokohorských lesoch, ktoré sú vysoké v horách.

Vzhľadom k prirodzenej sfarbenie lietajúce veveričky, môžu ľahko splynúť s prostredím a zostať bez povšimnutia v každom ročnom období. Ako bývanie tieto zvieratá dávajú prednosť použitie prírodných duté stromy, staré hniezda veveričky a štyridsať, pukliny hornín alebo usporiadať svoje hniezda na samom vrcholy vo výške 3-12 m nad zemou. To zaisťuje spoľahlivú ochranu proteínov proti predátorov, rovnako ako dobrý prehľad, ktorý predlžuje dobu trvania letu.

spôsob života

Prchavý proteín, podobne ako bežný proteín trávi väčšinu svojho života na stromoch a veľmi málo času je na mieste. To je hlavný faktor, ktorý ho chráni pred predávajúcimi, ktorí chcú jesť toto miniatúrne zviera. Takmer po celý čas stráca proteín pri hľadaní jedla a je aktívny vo všetkých ročných obdobiach. Na iných zvieratách, ktoré sa o ňu nezaujímajú, odvtedy reaguje dosť pokojne nemá agresívne správanie.

Cesta života lietajúcich veveričiek - noc a súmrak. Hniezda, v ktorej žijú, má prevažne okrúhly tvar a skladá sa z suchých tráv, jemných machov a lišajníkov. Väčšina lietajúcich veveričiek sa usadila vo dvoch, s výnimkou toho, že iba ošetrujúce ženy s potomkami, pretože sú agresívnejšie a náchylnejšie chrániť svoje územie.



Nájdenie týchto zvierat v lese možno nájsť predovšetkým na hromadách hnoja, ako mravca vajcia jasne žltej, pretože stopy na zemi, odídu veľmi zriedkavé a môžu byť ľahko zameniť s veveričkou. lietajúce veveričky hlas môže byť vypočutý neskoro v noci, vyzerá to, že nízke cvrlikání.

Napájanie

Základ stravy obyčajnej mušky:

  • mladé ihly;
  • borovicové orechy;
  • obličiek listnatých druhov;
  • tipy výhonkov.

V lete tento zoznam zahŕňa aj bobule a huby. Menej často sa tieto zvieratá živia mladou kôrou stromov:

  • javor;
  • breza;
  • vŕbové stromy;
  • osika.

Ale ich hlavná pochúťka - brezové a olšové náušnice. Oni lietajú obyčajný leták na zimné obdobie, skladanie v dute. Jeho stravovanie ako celok závisí od biotopov. V zime je činnosť týchto zvierat drasticky znížená. Počas mrazov sa nachádzajú vo svojich hniezdach alebo dutinách, jesť pripravené zásoby krmiva, ale nespadajú do hibernácie.

rozmnožovanie

Obyčajný lietajúci letMálo sa vie o reprodukcii bežných druhov plodín. Tehotenstvo u žien trvá 4-5 týždňov. Raz ročne sa narodia 2 - 4 mláďatá. Prvá rodina je v apríli až máji, druhá je začiatkom júla. Narodia sa slepí, vidia po dvoch týždňoch života. Približne po 36-41 dňoch prvýkrát nezávisle opúšťajú hniezdo a od 45 dní sú schopní vykonať svoje prvé pozorovacie skoky. Obdobie po 50. dni života je považované za dosiahnutie dospelosti. Od tohto okamihu sa plod úplne stáva nezávislým a prechádza do dávky pre dospelých.

V zajatí žijú veveričky od 9 do 13 rokov, v prírode - 5 rokov. Rozdiel v načasovaní je ten, že ich lovia mnohí predátori. Ich hlavnými nepriateľmi sú marmelády, veľké sovy, zriedka sablety.

Počet znakov

Lov na týchto zvieratách je zakázaný, pretože ich počet je obmedzený. Bežné lietajúce lietadlo je pod zvýšenou ochranou a je uvedené v červenej knihe. V zajatí je pre nich ťažké zvyknúť, pretože to vyžaduje veľa priestoru na skoky. Kožušina je pomerne hrubá a mäkká, ale má malú hodnotu, pretože je ľahko zničená, čo sťažuje jej ovládanie.

Delež v družabnih omrežjih:

Podobno