ahtate.ru

Unikátny živočíšny svet v Antarktíde

Ktoré zvieratá žijú v AntarktídeAntarktída je na rozdiel od iných kontinentov. To je jeden z najchladnejších kútov sveta, kde je teplota extrémne nízka. Vzduch je veľmi suchý, studený? a s výnimkou tučniakov a pečatí je takmer nemožné vidieť iné suchozemské zvieratá v tejto oblasti. Na ostrove nájdete niekoľko odrôd červov, motýľov bez krídel (bezletov) a rakov. Medzi vtákmi sú považované za najznámejšie vtáky a kôň.

Zvierací svet Antarktídy

V lete sem prichádzajú títo vtáci:

  • albatrosy;
  • čajka;
  • partyls a ďalšie.

Všetci ostatní obyvatelia Antarktídy žiť v oceáne. Táto oblasť je charakterizovaná obrovským počtom predátorov, ktorí napriek snehovej pokrývke dokonale prežili, lovili a dostávali svoje jedlo. Rôzne cicavce žijú tu, pytliaci prakticky na území neexistujú a tí, ktorí tu žijú, sú starí, nie noví obyvatelia. Tulene sú predátorské zvieratá z čeľade plutvonožcov. Silná vrstva tuku im pomáha odolávať prudkým mrazom v tejto oblasti. Vo vodných plochách Antarktídy žijú mnohé druhy tuleňov:

  1. Weddellovo;
  2. ross;
  3. crabeater;
  4. južné slonové tesnenie.

Weddell Seal

Zvierací svet AntarktídyJeden z obyvateľov Tento ľadový kontinent je pečať Weddell. James Weddell - Priemyselná veliteľ expedície, rovnako ako obyvatelia tohto kontinentu, na ktorého počesť bol pomenovaný toto zviera. Toto zviera je veľmi príjemná usmievavá tvár, ale to nie je tak atraktívny pre svoje šikmé mačacie oči a úsmev, bez ohľadu na skutočnosť, ako silný výkrik, že prednesie z morského dna počas párenia.

Samice a muži majú rovnakú veľkosť a samozrejme, sú to druhy pečatí, ktoré môžu naraziť na dve naraz. Vyzerajú vo svetle svojich embryí po troch týždňoch a mesiaci a pol vážia sto kilogramov. Šteňatá sa rodia na pobreží, matka krátko pred pôrodom prejde na breh a po narodenia do konca obdobia laktácie zostáva novo objavili šteňa na pláži, ale po mlieka kŕmení samica uvoľní svoj plod na samostatný život.

Tento druh cicavcov kvôli nedostatku vzdušných škvŕn cez ľadovce, zuby strácajú ostrosť a zlomia. Preto zvieratá strácajú príležitosť jesť normálne a majú životnosť maximálne dvadsať rokov. Mora sa stáva ich najspoľahlivejším miestom trvalého pobytu, tulene vystavujú iba ich nosné dierky od vody. Je pozoruhodné, že aj napriek tejto skutočnosti, Weddell tesnenie pozemky nepáči ich nepriatelia sú leopard tesnenie, ktoré chytili a zabili na samom dne.

Zdá sa, že na brehu tesnenie vidieť oveľa horšie ako pod vodou, veľmi priateľský s ľuďmi, ktorí sa stretávajú, ako i zvieratá žijúce s nimi v okolí. Ľudia oznámenia v prípade veľmi úzkom kontakte, spadnú na zem a pozdraviť ľudí, ako by chcel povedať "pozdrav". V zime povrch ľadu nevychádza, čo je spojené s ťažkými mrazmi, ktoré vládnu v tejto oblasti. Tesnenie sa rozprávajú navzájom, vyrušujú a zívajú.

Pečať Rossa

Unikátne zvieratá AntarktídyRoss z čeľade cicavcov a je jedným zo skutočných pečatí. Je pomenovaná podľa amerického výskumníka Rossa. Vo veľkosti je to z rodiny najmenších antarktických tuleňov. Ich telo pozdĺž dĺžky dosahuje veľkosť dvoch metrov. Tieto zvieratá majú veľké množstvo tuku a zakrývajú hlavu v tejto hrubšej vrstve tuku, aby sa mohli chrániť pred silnými mrazmi. Tesnenia sú veľmi dobré potápači a plávať vysokou rýchlosťou a loviť na malé ryby. Tento druh tuleňov žije, podobne ako predchádzajúci, asi dvadsať rokov.

Žijú v skupinách, ale naopak, radšej žijú sami. Je tučný a vyzerá ako sud, žije na miestach, ktoré sú pre ľudí neprístupné. Tento predátor melódne spieva. Jeho jazyk je pre mnohých nepochopiteľný, ale je dobre známy jeho kongenerom. Páči sa jesť chobotnice a iné cicavce.

Crabtail pečať

Craft - jeden z najbežnejších druhov vo svete a patrí do rodiny pravých pečatí. Sú štíhle, tváre sú mierne pretiahnuté a tenké. Majú hnedú farbu, ale po opracovaní sú krémovo biele. Kraby sú štvornásobkom váhy všetkých ostatných pečatí. Hoci názov má slovo kraba, ale ich jedlo, ktoré ich nevyužívate vôbec, tieto zvieratá majú tendenciu jesť ryby Antarktídy.

Ich mláďatá sa narodili na jeseň a na konci kŕmenia mliekom ich hmotnosť dosahuje až 110 kilogramov. Muž počas kŕmenia šteňa sedí na povrchu ľadu a nedovoľuje sa priblížiť k žene až do konca kŕmenia. Kŕmia sa dva alebo tri týždne, pridávajú štyri kilogramy denne. Tesnenia veľmi skákavo skočia z ľadových plôch a dobre sa ponoria do vody. Vedci naznačujú, že táto zručnosť súvisí so skutočnosťou, že sa krabice chránia pred predátormi, ktorí ich napadajú. Starajte sa o deti asi deväť mesiacov.

Umírajú a žijú na oceánskej podlahe, podobne ako predchádzajúci dravci, asi dvadsať rokov.

Morský slon

Aké zvieratá v AntarktídeExistujú dva typy tuleňov slonov: severné a južné. Sever sa od južnej líši od užšieho a južnejšieho kmeňa. Vzhľadom na veľké množstvo lovci naraz severný typ takmer zmizol z tváre zeme. Zákaz rybolovu na tomto území pomohol obnoviť počet týchto slonov. Južná odroda bola tiež podrobená silnému rybolovu: boli nemilosrdne zabití. Ale teraz sú pod ochranou.

Slonie mora, kvôli prítomnosti procesu podobného kmeňu slona, ​​ktorý začne rásť v ňom osem rokov života, majú svoje meno. Ich telo je silné, ich hlava je malá v porovnaní s telom, majú plutvy namiesto končatín. Žijú na zemi, ale kvôli obezite svojho tela je veľmi ťažké sa pohybovať a radšej spať. Spávajú veľmi tesne a počas spánku robia silné chrápanie. Spia pod slnkom a neradi sa prebudia. V prípade pokusov zdvihnúť ich zo sna, môžu silne kopať alebo zasiahnuť kameňom.

Tento druh predátora väčšina svojho života strávi vo vode a ide do pôdy iba na párenie. V tejto dobe sa zhromažďujú v skupinách a zvyšok času radšej žijú sami. Slonovia z dôvodu ich hmotnosti na jedlo sa môžu ponoriť do hĺbky 1400 metrov a zostať pod vodou dostatočne dlho. Jesť ryby, v žalúdku majú orechy stráviť. Majú silnú kožu a krátke vlasy. Samice a muži tohto druhu sú veľmi rozdielne a sú najväčšie medzi plutvonožcami a medzi tuleňmi. Tento druh zvierat rodí jedno mláďa.

Po opise niektorých faktov zo života plutvonožcov môžeme vyvodiť tieto závery: napriek hmatateľným rozdielom vo veľkosti, žijú podľa rovnakých pravidiel pre život. Zložené rovnako, s výnimkou morského slona, ​​ktorého hlava je menšia ako kmeň.

Permanenty strávia nejaký čas svojho času na zemi, ale v skutočnosti sú morské, pretože sa živia vodou. Tam sa nachádzajú slony na jedlo:

  • ryby;
  • mäkkýšov;
  • kôrovce.

Všetci morské slony sú viac prispôsobené životu vo vode ako na zemi, sú vynikajúci plavci, plávajú, spravidla predné končatiny. Najviac medzi nimi je tesnenie krabovitého tesnenia, ktoré vychádza na ľadovej kvetine a rada sedí na nej. On je taký šikovný na ľade, že ho nie všetci môžu chytiť. Tento druh sa cíti bezpečne na zemi, pretože tu často prichádzajú zabijáci.

Zvieratá tejto série majú zlé zrak, pretože trávia väčšinu svojho života v mori, ich vôňa je dobrá vďaka vibrissae, ktorú majú všetky pinnipedy.

tučniaky

Tučniaky v AntarktídeTučniaky sú plemená vtákov, ktorí žijú na území Antarktídy. Sú to najčastejšie a najpopulárnejšie zo všetkých lietadiel, žijúcich na území Antarktídy. Penguins, rovnako ako ostatné pozemné, žijúci na ľadovcoch, vyberte ich jedlo vo vode, veľký ponor do hlbín a jesť malé ryby a krill.

Zvážte a porovnajte imperiálne tučniaky a adele.

Adele je druh, ktorý má v čiernej farbe obidve chrbát a hlavu a krk. Chovajú na zemi a zvyšok času trávia vo vode. Samci pripravujú miesta na párenie, po ktorých samice inkubujú svoje vajcia. Počas inkubačnej doby samice Nejezte a nestrácajte polovicu hmotnosti.

Imperiálne tučniaky

Opis zvieratNajväčšie z nich sú cisárske. Tento druh tučniakov je veľmi nepríjemný v pohybe a udržuje rovnováhu s pomocou ich plutvy. Pohyb po pevnine pomáha ich labkám.

Ale vo vode sú vynikajúcimi potápačmi a veľmi obratne nájdu svoje živobytie. Na súši sa s nimi môžete stretnúť len na prechádzke, ale častejšie v pároch. Keď vidíte na brehu, môžete ich porovnať s ľuďmi, ktorí chodia a diskutujú o veľmi dôležitých otázkach. Leto stráviť v mori, a v zime získavajú potomkov.

Imperiálne tučniaky pri výbere páru sú odnolyubov a medzi veľkým počtom samíc muži plakali a vybrali pár, ale po voľbe sa nikdy nezmení. Vajcia sú najprv vysadené mužmi a potom už ženy. Cisárske ženy, ako napríklad adelis, sa pri kŕmení nesnažia a tiež strácajú veľa váhy.

Od veľkej väčšiny vtákov líšia sa tým, že pri chôdzi držia svoj postoj veľmi hladko a zdajú sa byť dôležitými a dobre oblečenými ľuďmi. Chodia pomaly, nepríjemne a prekvapujúco lietajú veľmi hladko nad vodou.

Tučniaky patria do skupiny tých zvierat, v ktorých je život neustále ohrozovaný kvôli množstvu nepriateľov. Sú na prvom mieste ľudia, ktorí ich často zničia, a niektorí predátori typu petrel. Embryá často umierajú z dôvodu nedostatočného stravovania.

Tučniaky sú inteligentné zvieratá, s krátkymi nohami, veľmi dlhým krkom, perie s váhy. Majú veľký zobák, ale ich hlava je dosť malá.

Tučniaci sú vo fáze vyhynutie, ich populácia prudko poklesli kvôli topenia ľadu, pretože ich stanovištia sú zničené, a energetických zdrojov sú stále menej a menej.

Antarktída je krajina večnej chladu, mrazu, silného vetra, ľadu a snehu. A bytosti žijúce na jeho území sú veľmi nezvyčajné kvôli drsným klimatickým podmienkam.

V Antarktíde ľudia nežijú natrvalo, podľa stavu nepatrí do žiadneho štátu. Vedci z celého sveta sem prichádzajú na výskum a len v tomto prípade je porušené ticho kontinentu. Je najchladnejším rohom sveta a pevninou Zeme, má najnižšiu zaznamenanú teplotu.

Táto časť sveta je miestom prežitia. Zvieratá Antarktídy sú veľmi silné a ohromné, ale aj napriek tomu, že tu žijeme - znamená bojovať a prežiť. Predátori, ktorí tu žijú, vedú silné bitky so svojimi nepriateľmi, ale v miestach svojho pobytu sú priateľskí a veľmi starostliví. Táto oblasť slúži ako biotop pre mnoho zvierat. Je nádherná a krásna, napriek všetkým ťažkostiam s životnými podmienkami.

Delež v družabnih omrežjih:

Podobno