ahtate.ru

Kto je šedý včelí vták: popis plemena, jeho biotop

Vtáky volavky synejFlóra a fauna zahŕňa rôzne živé bytosti, pre ktoré je radosť sledovať. Každé zviera je jedinečné svojim spôsobom, každý vták má svoj vlastný charakter, má svoje vlastné návyky. Dravci, býložravci, veľké vtáky, malý hmyz - všetci spolu pokojne spolu existujú. Veľké vtáky vzbudzujú rešpekt, napriek ich veľkosti, väčšina z nich je veľmi ladná a krásna lovci. K tomu možno pripísať a volavka.

popis

Šedá volavka je považovaná za chytrý lovec, ona je opatrná a nikdy stráca ostražitosť. Z volavky je aristokratický, pravdepodobne kvôli svojmu vzhľadu. Je to docela veľký vták s dlhými končatinami. Heron vták váži asi 2 kg, asi 100 cm vysoký, rozpätie krídiel je asi 2 metre.

Let šedej volavkyKmeň tohto vtáka je zjednodušený, veľký, s dobre vyvinutým svalovým rámom. Farba peria je biela-šedá. Blázon čiernej farby. Hlava je mierne pretiahnutá, s dlhým silným zobákom žlto-ružovej farby. Zobák súčasne slúži ako nos a ústa. Na zadnej strane hlavy je čierny hrebeň, krásne položený ako pigtail. Krk je silný, ale pružný, pokrytý perím šedej farby. Končatiny sú rovné a silné, s ružovým nádychom.

Veno sa odvoláva na rod volavky, do rodu volaviek. Často som sa zmätil s bocianom, sú skutočne prepojení vzdialeným príbuzenstvom.

Druhy volaviek

Zaplely vo svete majú asi 31 druhov, tu sú najznámejšie z nich:

  • krehký tiger;
  • pruhovaný tiger;
  • lesníctva;
  • zebra;
  • šedá;
  • gigantický;
  • red;
  • veľké biele;
  • biela bruchom;

Nahý tiger zástupca tohto plemena je považovaný za veľkého vtáka, jeho rast dosahuje približne 80 cm, hmotnosť približne 6 kg. Distribuované v niektorých oblastiach Ameriky, Kolumbie. Vyzerá to ako veľký vták so šedým perím, tam sú čierne pruhy. V potravinách používa ryby, raky a žaby.

Pruhovaná tygrová vajcia stredne veľký vták, nárast o približne 62 cm, s hmotnosťou približne 4-4,5 kg. Vyzerá to ako vták s farebným perím, prevažujú biele-hnedé farby. Habitát si vyberajú rieky so silným prúdom, jedia ryby a hmyz.

Heronova oblasťgigantický reprezentant tohto druhu je braný do úvahy najväčší druh čarov. Dĺžka tohto vtáka dosahuje jeden a pol metra, rozpätie krídiel je asi 230 cm, stĺpy sa nikdy neusadzujú, osamelé. Na perie dominujú hnedé, hnedé, biele odtiene. Žijú prakticky na celom území Afriky.

Červená volavka nazývajú tiež imperiálny. Je považovaný za najjasnejšieho zástupcu rodiny volaviek. Dĺžka asi 84 cm, hmotnosť je relatívne malá, nie viac ako 1,4 kg. Chrbát, boky a chvost tohto plemena sú šedo-modré, brucho a hrudník sú svetlo-červené. V jedle používa ryby, hady a hmyz.

Veľký biely vták v dĺžke asi jeden meter, rozpätie krídiel je viac ako 130 cm, hmotnosť je veľmi malá, nepresahuje 1 kg. Pečenie je snehovo biele, bez cudzích škvŕn a impregnácií. Najčastejšie sa vyskytujú v Afrike a tropickej Ázii. Jedá ryby, žaby a hrnčeky.

biela kuňka zástupca tohto druhu sa považuje za veľkého vtáka s dlhým krkom. Habitát je považovaný za Indiu, Himaláje, severný Mjanmarsko. Perie je prevažne biele. Napája ryby, obojživelníky, nepozerá larvy hmyzu.

habitat

Tieto vtáky sa nachádzajú na takmer všetkých kontinentoch, okrem Antantisu a okolitých oblastí. Najmä milovník rýb a žabín má rád miesta v blízkosti vodných nádrží, bažinatých miest, miest, zarastených trstiny, mokrých lúk. Vtáky sa zvyknú žiť v malých kŕdľoch. Kŕdle môžu obsahovať odlišný počet jedincov, až do tuctu jednotlivcov v skupine. V hustých skupinách sa nestratia, oddeľte sa. Niektoré druhy volaviek žijú jednotlivo, napríklad gigantické.

V podstate títo vtáci dávajú prednosť žiť v bažine, tam sú pre ne vytvorené všetky podmienky. V lete, volavka uprednostňuje zásobníky sladkej vody, v zime sú zaplavené rybníky so slanou vodou.

Egret potravinyV Ruskej federácii je šedá volavka rozšírená, Kamčatka a Kaliningradska oblasť sú považované za biotop. Najčastejšie sa vyskytuje aj volavka s červenou hlavou, ktorá sa prakticky neodlišuje od šedej.

Na stretnutie s týmto vtákom je možné aj v zahraničí, v Európe, Ázii, Amerike, Austrálii, dokonca aj v Afrike. Tieto vtáky sú mimoriadne nenáročné, prispôsobujú sa takmer akýmkoľvek podmienkam.

Čo kŕmil volavka?

Na otázku "Čo sa živí?" existuje rozumná a jasná odpoveď. Šedá volavka väčšinou konzumuje vodných obyvateľov:

  • mäkkýšov;
  • žubrienky;
  • smažiť;
  • stredne veľké ryby;
  • hady;
  • Tritone;
  • hady;

A takisto zástupcovia tohto plemena nepopierajú malé teplokrvné zvieratá, ako napríklad:

  • hlodavce;
  • mol;
  • kurčatá z rajčiakov;

Strava sa líši v závislosti od prostredia a poveternostných podmienok.

Reprodukcia šedého volavka

Šedá volavka s mláďatamiManželské hry sivého volavka spadajú do teplého obdobia, vo väčšine prípadov na jar. Samci starostlivo rozdeľujú územie, každý neskôr chráni. Ak chcete prilákať ženu, muž vykonáva svadobnú pieseň niekoľkokrát denne, potom svadobný tanec pokračuje. Muž zdvihne zobák a tŕne si nohy.

Títo hlbokí lovci hniezdia hlavne nad zemou, na dolných vetvách stromov, na trpasličích kríkoch. Heronove hniezda má tvar obráteného kužeľa. Pri budovaní hniezda sa zúčastňujú muži aj ženy.

V priebehu dvoch dní má samica 4 až 6 vajec. Plášte majú nezvyčajný zeleno-modrý odtieň. Obaja rodičia sú násadové vajcia. Prvá kuriatka je oveľa väčšia ako tá posledná. Obidve kurčatá sú tiež kŕmené kuriatkami.

Rodina sa narodila slabá, ale je schopná vidieť svet okolo seba. Kuriatka sa kŕmia vo veku 7 dní, po 16 dňoch sa môžu postaviť.

Delež v družabnih omrežjih:

Podobno