ahtate.ru

Himalájsky medveď, rysy medveďov Ussuri

Opis himálajského medveďaPo dlhú dobu žijú na území Zeme najčastejšie iné druhy zvierat. Tieto zvieratá boli podľa ich odrôd asi niekoľko desiatok. V súčasnosti v prírode existuje len 4 druhy tejto skupiny cicavcov. Toto číslo zahŕňa medveď Ussuri alebo himálajský medveď, ktorý sa označuje ako zviera predátorského typu, predstavujúce rodinu medveďov.

Himalajský medveď má aj iné mená. Napríklad čierny himálajský, biely-chested a čierny Ussuri.

Aký je vzhľad himalájskeho medveďa?

Títo jedinci sú najmenší v rodine medveďov. Dĺžka tela zvieraťa je približne 180 centimetrov a hmotnosť dospelého tela je 150 kilogramov.

Externé údaje o zvieratách sú charakterizované ich menom. Farba srsti medveďa je znázornená čierne a prsia majú biele alebo svetlo žlté škvrny, ktoré tvoria tvar rohu. Kožušina medveďa je dostatočne krátka, hustá, hodvábna a tiež lesklá pod lúčmi slnka. V oblasti hlavy sú vlasy ešte silnejšie, takže sa nezhodujú s veľkosťou tela.

Tak, v súlade s stromovým spôsobom života tohto plemena medveďov, príroda im udelila silné a dlhé pazúry, vďaka čomu môže zviera bez akýchkoľvek problémov lezenie stromov a priľnutie k pobočkám a kôry stromov. Tvar pazúrov je ohnutý do strany, oni sami sú dosť ostré na okraji.

Kde žijú himálajskí medvede?

Miesto pobytu bielych medveďov sa považuje za územie juhovýchodnej časti ázijskej časti kontinentu Eurázie. Napríklad, tohto himalájskeho medveďaMôžem sa ľahko nájsť na území japonských ostrovov, v Kórei, Číne, Vietname, Pakistane, Iráne, ako aj v Afganistane. Na území Ruska sa žije biely medvedík, ktorý žije v Primorskom a Chabarovskom teritóriu.

Obsahuje správanie, ako aj spôsob života zvieraťa

Takže v porovnaní s inými druhmi medveďovej rodiny bol biely vousatý medveď zvyknutý žiť v rodinnom kruhu v skupinách niekoľkých jedincov v každom z nich.

  1. Aký druh života sú medvedePolovica jeho života, medveď Ussuri uprednostňuje stráviť v korunách vysokých stromov. Takže na vrchole je zviera schopné nájsť jedlo, skryť sa od horúcich teplôt a tiež od škaredého hmyzu a škodcov. Avšak biely vousací medveď je schopný rýchlo a rýchlo vyliezť nielen cez stromy, ale tiež sa cíti pohodlne a pohodlne na zemskom povrchu a taktiež pláva vo vode. Telo medveďa má špeciálnu plasticitu a pružnosť.
  2. V zime sa bežiaci biely vous zvyčajne vylieva do nejakej dutiny, ktorá sa nachádza dva metre od zeme. Dobrá diera pre neho bude slúžiť ako veľká diera v skalách alebo v jaskyni. Väčšina medveďov radšej vedie sedavý spôsob života, ale môže ľahko opustiť svoje územie, ak potraviny zostanú príliš málo.
  3. Spôsob života medveďa Ussuriho možno pripísať ustálenému životu. Pretože nie je náchylný k častému nomádizmu. Rozloha územia, ktoré bude postačovať pre medveď, stačí na zhruba 5-6 metrov štvorcových. Hranica ich majetku obvykle nestráža medveď, ale vystavuje značky, pričom zanecháva stopy na kôre stromov. Ich výber miesta pobytu je založený skôr na vyhýbaní sa zahraničného územia než na dodržiavaní ich hraníc.
  4. V rokoch, keď sú obzvlášť vysoké plodiny vegetácie a ovocie, jednotlivci zhromažďovať v dubovom či cédrového dreva, ktorá sa stane v jednej oblasti vedie niekoľko zvierat. V čase, keď sú zvieratá nijako zvlášť spokojný s zberom, kedy opustí svoje známe oblasti a rozchádzajú v rôznych smeroch pre stovky kilometrov na hľadanie nových miest kormozhki.

Čo zvykol jesť Ussuri?

  1. Ussuri BearDiéta sa tiež môže nazývať charakteristickou črtou tohto druhu medveďov - pozostáva z 85% rastlinných potravín. Medveď je zvyknutý používať žiarovky a koreňový systém zelených rastlín, bobúľ, orechov a žaluďov. Aj Ussuri má, rovnako ako všetci ostatní, zlatý med. Tak čierny medveď zostáva mäsožravých zvierat, a preto niekedy schopní jesť hmyz, larvy, obojživelníky a zvieratá väčších rozmerov. Šelma môže dobre a zručne k lovu voľne žijúcich kopytníkov, naháňa a vyhodiť silné nohy krk lámanie výrobu.
  2. Tiež v podstate bude jedlo divého medveďa prepojené s miestom jeho pobytu. V Primorye a na Ďalekom východe jedá hlavne vegetariánska strava, na rozdiel od medveďa hnedého. Hlavným zdrojom jeho jedla sa považuje ovocie bobúľ, orechov a žaluďov. Z potravy pre zvieratá uprednostňuje hmyz hmyz, veľké druhy aj larvy. Na stavovcoch veľkých rozmerov, v Primorye Whitechest niesť v zásade neútočia ani rybárčenie, ale to nevadí jedia zdochliny. Zároveň v oblastiach dažďového pralesa zvieraťa je schopná udržiavať dostatočnú dravé životný štýl, lov pre veľké množstvo malých zvierat, vtákov a ich vajec odložené, v niektorých prípadoch, zviera je schopný vykonávať útoky v divokých raticovej živočíšnych druhov.
  3. S príchodom jari, akonáhle medveď vyjde z úkrytu, do tej doby, než greeny nie sú odrezané na povrch, zvieratá používané ako potrava ostáva minuloročnej úrody orechov a žalude, veľkú časť svojho voľného času stráveného na nasadenie dreva nájsť zhukov- kôrovci, vhodné na výživu. Z pazúr známok, ktoré nesie zanechal na kôre stromu, oni sú radi, že lízať šťavy, ktorý je schopný vysoko kvalitných čistých zažívacieho ústrojenstva medveďov po dlhej doznievajúcej zimy. Časom, keď sa začína objavovať prvá tráva a vegetácia, medveď prechádza na bylinožravce, neskôr konzumuje bobule a ovocie.
  4. Na jeseň, začínajúcom v októbri a pred odchodom do úkrytu, sa medveď Ussuri podáva iba orechy a žalude. Hlavné letné krmivo - ovocie zo stromov - zviera dostane, s využitím ich zručností pri lezení po kmeňoch a vetvách stromov. Lezenie na nejakom strome, medveď sedí pohodlne a začne aktívne rozdrviť vetvy, ktoré sú hojne pokryté bobúľ, a stavia ich pod. Po vytvorení metódy podobnej hniezde, chytil všetky pobočky vyčnievať a začne jesť šťavnaté a výživné plody bobúľ. A na cédrových stromoch a duboch, medveď nemôže ľahko zvládnuť ťažké a veľké vetvy. V tomto prípade je medveď prestávky, ktorú potreboval vetvičky a hádže ich na zem, jej ovocie už na zemi, v prípade, že nebude medveď hnedý, ktorý často využíva snahu kolegami a vyrovnať sa s jedlom sám.

Ako žijú medvedeTak, v porovnaní s hnedým medveďom Ussuri používa v ich strave nielen plodín, ale aj plody rastlín, ktoré sa nachádzajú ďaleko do korún stromov. Pomocou takejto stravy výživa zvierat sa najviac zlepšuje: malý počet zhromaždených žaluínov a orechov môže poskytnúť medveď Ussuri potrebný počet mikroelementov a vitamínov. Z tohto dôvodu má čierny medveď výhodnejšiu pozíciu.



Nemôže opustiť svoje miesto násilia na jeden týždeň a ešte viac, zatiaľ čo medveď hnedý, ktorý sa živí plodmi, ktoré spadli zo stromov, musí pravidelne meniť miesto svojho jedla. Nakoniec medveď bieleho hrudníka je zásobovaný potrebným množstvom tukov, ktoré ho zachraňujú v období hibernácie a používajú ho aj telo medveďov prvýkrát počas jarnej aktivity.

Reprodukcia a chov potomstva

Ako žije biely vousací medvedíkObdobie aktívnej reprodukcie u zvierat začína v lete a prichádza do júla sám. Po párení sa samica medveďa Ussuri naďalej živí budúcim potomstvom asi 8 mesiacov. Ďalej sa narodí niekoľko malých mláďat, ktoré majú hmotnosť rovnú 400 gramov. Rovnako ako u iných druhov medveďov, potomkovia Ussuriho idú na svetlo počas hibernácie. Narodené deti sú pomerne krehké, slepé a nemôžu žiť samy, takže medveď nenecháva svoje útulky dostatočne dlho. V tejto dobe sa naďalej stará o deti a čaká, až kým nebudú plne posilnené.

Takže, keď sú mláďatá vo veku 3 až 4 rokov, stanú sa plne dospelými a staršími. Predpokladaná dĺžka života bieleho hrudníkax teddy nesie až 25 rokov.

Aké sú nepriatelia tohto druhu?

Na medveď medveďa bieleho napadnúť väčšie zvieratá, napríklad tiger Amur alebo dokonca medveď hnedý. Stáva sa, že Ussuriho medvede sú napadnuté vlkmi a rysom. Najčastejšie tieto predátorské zvieratá lovia iba mláďatá mláďatá. Keď medveď rastie do veku päť rokov, stáva sa najsilnejším a najsilnejším, tak málo predstaviteľov predátorských zvierat je pripravených na neho napadnúť.

Ako môže človek používať medveď bieleho vousu?

  1. Himalájsky medveďHlavným prínosom týchto druhov sú považované za ich kvalitu mäsa a silná, hustá srsť, vzhľadom k veľkému počtu Ussuri medvede stávajú obeťami pytliakov lovu. V národnej praxi široko používaný zvierací žlčníka a čínskej kuchyne mäso z pazúrov medveďmi Ussuri je považovaný za vynikajúci a cenné kulinárske špeciality.
  2. Ľudské aktivity a rozšírené pytliactvo môžu spôsobiť veľké straty v počte a populáciách tohto druhu medveďov. Populácia oblastiach, kde medveď, zriedka spĺňa všetky zákonné pravidlá lovu a usmrcovania zvierat v každom ročnom období, a to aj v čase, keď medvede hibernácie, a to napriek skutočnosti, že zviera je v Červenej knihe Ruska.
  3. Ďalším dôvodom, prečo je počet zvierat prudko znížený, je rezanie stromov na predaj, ako aj časté požiare a požiare. lovci často pri hľadaní koristi, ktorý je schopný rezať otvory v dutých stromoch, potom čierny medveď už nemôže použiť túto drevo pre ďalšie ubytovanie. Všetky tieto faktory negatívne ovplyvňujú nadchádzajúcu spánku medveďa bielyho vousca. Niekedy sa stane, že zviera musí stráviť zimu na holom pozemku. V dôsledku nedostatku spoľahlivých úmrtnosť prístrešie zvierat nesie z pazúrov predátorov sa zvyšuje. Šelma by zaútočiť na hnedý medveď, sibírsky tiger, a novorodené mláďatá sa stanú ľahkou korisťou pre rysa alebo vlka.

Ochrana bielych medveďov

Potom, čo bolo zviera uvedené do Červenej knihy, Poľovníctvo a pytliactvo sú prísne zakázané a potrestané zo všetkej závažnosti zákona. Obzvlášť pozorne, ekológovia sledujú miesta, kde žijú živočíchy, a prísne monitorujú koniec zničenia pohodlných prístreškov pre medveďov. Na udržanie plnohodnotnej populácie medveďov sa bojujú aj vlci. Na obnovenie čísla druhu medveďa Ussuri je určený pre rezervy a zoologické záhrady, kde sú dodržané všetky podmienky pre pohodlný život a životné prostredie tohto zvieraťa. Včelárstvo, kde medveď zvyčajne idea sú opatrne obohatené o strašidelné štruktúry a zariadenia.

Biely-chested medveď a človek

Medveď bielehoTáto pružná, aj napriek veľkej veľkosti, ako aj inteligentné zviera, aj v dávnych dobách priťahovala zvýšenú pozornosť človeka. O zviera vznikli veľa príbehov a legiend. Schopnosť medveďa rýchlo a bez špeciálnych problémov prispôsobiť sa podmienkam úplnej izolácie od divokej prírody viedla k tomu, že niektorí jedinci tohto druhu získali štatút skutočných cirkusových umelcov. Medveď je schopný zapamätať veľké množstvo trikov a ľahko podľahne štádiám výcviku a tréningu.

Hlavným obyvateľom zoologickej záhrady, ktorý je veľkým nadšením návštevníkov, je medveď Ussuri. Červená kniha, kde boli tieto zvieratá zavedené, ich klasifikuje ako zraniteľné a pri zaradení sa hovorí, že zviera by nemalo mať povolené pohybovať sa za komerčný zisk.

Napriek tomu, udržanie medveďa v podmienkach úplného zajatia nie je dosť ľahké. Takže, vrátiť domestikované stvorenie späť do voľnej prírody, na území Primorye sa otvoril rehabilitačný komplex, v ktorom sa trénujú medveďovia žijúci v podmienkach divokej prírody.

Delež v družabnih omrežjih:

Podobno