ahtate.ru

Typy opíc s názvami, charakteristikami každého plemena

Druhy opícZ histórie je známe opice sa objavili v mesozoickej éry pred 200 miliónmi rokov. V priebehu rokov sa tieto bytosti zmenili málo. Opice boli nazývané primáty, t.j. primárne, hlavné.

Mozog opíc je o niečo menší ako ľudský, ale je viac rozvinutý ako u iných zvierat. teda títo cicavci sú veľmi inteligentní.

Vonkajšie vlastnosti opíc

Charakteristika plemien opícOči sú hlboko vysadené, vyčnievajú, žiak je plytký. Ústa veľká, vyčnievajúca dopredu. Zuby sú vytvorené v dvoch fázach: u mladých zvierat sa objavujú detské zuby, ako dospelý mliekarni nahradený trvalým. Uši sú veľké a vyčnievajú dopredu.

Končatiny predných končatín u mnohých druhov opíc sú podobné ľudským. Prvý prst je proti ostatným štyrom. Na prsty sa nachádzajú nechty. Späť ohnuté.

Rast závisí od plemena cicavca. To sa líši od 15 cm (trpaslík) až 2,5 metra (Gorilla). Srsť je silná a nepravidelná. Farba hnedá, čierna, šedá, gaštan.

Druhy maličkých opíc

  • Trpasličí hra.

Trpasličí hraJe považovaný za najmenšieho zástupcu opíc. Dĺžka hračky je 11-15 cm, hmotnosť je od 100 do 150 gramov. Dá sa ľahko na dlani. Habitat - Kolumbia, Ekvádor, Peru. Vlna hrdzavého odtieňa, hustá. Kvôli tomu sa zviera zdá 2 krát viac. Žije na stromoch, vedie každodenný život, veľmi inteligentný a mobilný. Igroynki sú príliš čisté a venujú veľkú pozornosť čisteniu vlny od seba navzájom. Kŕmia drevinovou šťavou, hmyzom, ovocím. Fotografia ukazuje všetku krásu týchto malých primátov.

  • Tamarin.

Dĺžka tela je 31 cm, dosahuje dĺžku 44 cm, hmotnosť 300 gramov. Charakteristickou črtou týchto opíc je prítomnosť vousu a fúzy. Farba hnedá, žltkastá, hnedá s čiernymi impregnáciami. Žijú v Amerike a Kolumbii. Žijú v rodinách v korunách stromov. Kŕmia sa hmyzom, vajciami vtákov, rastlinami, ovocím.

  • Svietiace opice.

Tieto primáty žijú v južnej Amerike v lesoch pri vodných útvaroch. Dĺžka tela 25-35 cm, hmotnosť 1 kg. Chvost je dlhý - 40 cm. Farba je šedo-žltá. Veľmi mobilný, môže ľahko skákať po 5 metroch. V priebehu dňa sú v hore, ale v noci spia. Pri nebezpečenstve sa plakali a zostali nehybne na mieste. Neskúsená osoba si nemôže všimnúť veveričku opice dokonca "pod nosom". Jedzte vajcia a kurčatá, ovocie, orechy, mäkkýše.

Druhy opíc
Plešatý WaukariNosy opiceNeobvyklé druhy opícOpice oplývajú nosKalimantan orangutánorangutanMonkey blackheaded lev tamarinČierna a biela kolobus

Druhy priemerných opíc

  • juhoamerická opice.

Žijú v Južnej Amerike. Dĺžka tela je 50-70 cm. Hmotnosť je 4-5 kg. Tieto opice sú príliš chytré a veľmi plaché. Na vrcholoch stromov, kde žijú, kapucíni nachádzajú svoje vlastné jedlo. Jedia žaby, hmyz, ukradnú vajcia vtákov. Kapucíni sú ľahko trénovaní, takže majú úspech v milovaní opíc. Môžu žiť až 50 rokov.

  • kiks opice.

Žijú v Brazílii, Strednej a Južnej Amerike. Maximálna výška je 70 cm. Hmotnosť je 5-8 kg. Chvost je dlhý a húževnatý, dosahuje takmer po celej dĺžke tela - 60-70 cm. Každé ráno, ako kohútičky, vydávajú hlasné zvuky na vystrašenie nepriateľov. A tiež tieto zvuky priťahujú ženy a ukážu ich súperom, že toto je ich územie. Opice opice kŕmia listami, rastlinami a ovocím. Lovia vtáky, hmyz a dokonca aj veľké hady.

  • Pavúka alebo opice.

Žijú v Brazílii, Mexiku, Južnej a Strednej Amerike. Výška je 40-60 cm, dĺžka chvosta dosahuje dĺžku 90 cm, hmotnosť 5-10 kg. Zostaňte hore len v priebehu dňa, spánok v noci. Keď preteká z predátora, môže stráviť veľa času na vrchole stromu. Kŕmia divokým figom, rastlinami. Nezabudnite na individuálne a chutné ovocie. Žijú maximálne 40 rokov.

  • pavián.

Obývame paviány v južnej a východnej Afrike. Dĺžka tela je 70-80 cm. Hmotnosť sa pohybuje od 30 do 45 kg. Farba žltohnedá. Paviány sa živia rastlinami, ovocím, listami, kôrou. Najlepším obedom pre paviány sú chytené gazely, antilopy. Babičky žijú v klanoch, viedli vždy vodcovia. Ak je pavián hladný a okolo neho je ľudský dom, rád sa do budovy dostane do jedla. Sú veľmi agilní a všímajúc si nepriateľa, rýchlo stúpajú na strome. Životnosť paviánov je 40 rokov.

  • gueréza.

Opice Tolstolobye (colobus) žijú v hustom lese Etiópie, Senegalu, Nigérie, Guiney. Tieto primáty môžu vyliezť do výšky až 3 000 metrov. Zriedka klesajú zo stromov a vedú nočný život. Rast kolobusu je maximálne 70 cm, hmotnosť - 12 kg. Chvost pôsobí ako piata končatina. Farba čierna a biela, chrbát hrdzavého odtieňa. Vo vzhľade sú tieto primáty veľmi krásne a majestátne. Zvláštnosťou opíc je neprítomnosť palca na rukách. Kolobus sa živí listami stromov, kôry, ovocia.

  • langur.

Langúri patria do rodiny kosatcov. Výška 75 cm, maximálna hmotnosť 20 kg. Kŕmia primátmi s ovocím a vegetáciou. Skákanie Langúri dosahuje dĺžku desať metrov. Habitat Thajsko, Tibet, India. Langúri môžu žiť v oblastiach, kde padá sneh.

  • makak.

Makak žije v lesoch, v horách a dokonca aj v mestách. Rast jedincov je 40-70 cm, hmotnosť je maximálne 14 kg. Farba hnedá, žltá, hnedá, čierna. Makak sa dobre prispôsobuje mestskému životu. Sú schopní učiť sa. Vo voľnej prírode žijú v baleniach od 10 do 20 osôb. Každý má svoju vlastnú funkciu v rodine. Žijú v Nepále, v severnej Indii, v Číne. Kŕmia malými zvieratami, listami, ovocím.

  • gibbon.

Obývame gibbóny v juhovýchodnej Ázii. Hmotnosť primátov je 6-9 kg, výška 40-90 cm. Gibbóny sú kŕmené šťavnatými plodmi, vegetáciou, vajcami a mláďatami, hmyzom. Primáty žijú v rodinách: rodičia a mláďatá. Keď mladý muž vyrastie, ide do háje lesa, aby hľadal vyvoleného. Existujú však aj také exempláre, ktoré nechcú opustiť rodinné krby. Rodič musí svoje dieťa vylúčiť.

Veľké opice

  • Orangutan.

Žijú v Kalimantane a Sumatre. Rast veľkých jedincov dosahuje 130 cm, hmotnosť 90-120 kg. Orangutani žijú osamote alebo v hároch. Jeden muž môže mať niekoľko samíc a ďalší členovia tohto plemena nemôžu vstúpiť na územie. Ak sa takýto odvážlivec objaví, potom obaja samci bežia na rôzne stromy a začnú ich prudko potrasiť. To môže trvať niekoľko hodín, kým jeden z nich nevyjde. Nakŕmili orangutany s banánmi, slivkami, listami a kôrou.

  • Gorila.

gorilaGorila je najväčším zástupcom všetkých plemien opíc. Rast primátu je 2 metre a hmotnosť je 280 kg. Tento druh žije v strednej Afrike. Primáty sa živia iba vegetáciou. Žijete v skupinách: 2 muži, niekoľko žien a mláďa.

Gorily sú desivé, ale oni sú priateľskí sami. Ak sa muži cítia nebezpečenstvo, začínajú porážať v hrudníku svojimi rukami, silne vrčú. Takže sú chránení pred nepriateľmi. Životnosť goríl je 50 rokov.

Existuje mnoho ďalších poddruhov týchto cicavcov. Všetky poddruhy sa líšia v závislosti od biotopu, ekologickej situácie, javov počasia, potravinových preferencií.

Delež v družabnih omrežjih:

Podobno